Proiecte

Centru de Îngrijire pentru Copiii cu TSA

Definirea clară a problemelor şi identificarea unor surse externe au permis implementarea unor proiecte care au vizat dezvoltarea in continuare a serviciilor medicale.
In urma aplicatiei electronice, efectuate in 5 noiembrie 2008, Spitalul de Psihiatrie „Dr. Constantin Gorgos “ a primit aprobarea pentru proiectul Centru de Îngrijire pentru Copiii cu TSA. Innovation Norway a pus la dispozitia spitalului oferta de finantare, in valoare de 2,9 milioane euro, utilizata exclusiv in costul eligibil al proiectului.
Cofinantarea s-a realizat de la bugetul de stat, prin Ministerul Sanatatii din Romania, cu suma de 3,740 milioane lei.
Partener in proiect a fost ONG-ul Voskne for Barn/Adulti pentru copii, o organizatie nationala norvegiana ai carei membrii desfasoara activitati in domeniul sanatatii mintale a copiilor si adolescentilor.
Noul centru, finalizat in anul 2011, este echipat in intregime si gata de utilizare. Procedurile de functionare sunt in curs de avizare.

 

Centru-pilot de Instruire şi Intervenţie în Sănătatea Mintală

Un alt proiect, implementat cu finantare externa, a fost si Centrul-pilot de Instruire şi Intervenţie în Sănătatea Mintală.
In acordul de finantare dintre Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Tarilor de Jos si Ministerul sanatatii Publice din Romania se stipula o contributie de 300 000 euro din partea Olandei si o cofinantare de 580 000 lei, din partea Romaniei.
Constructia in sine a fost realizata in perioada septembrie 2009 – ianuarie 2010 si a cuprins lucrari de mansardare pe o suprafata de 870 mp – Corp „C”.

Centrul are in dotare o sala de conferinte cu o 100 de locuri, prevazuta cu sisteme audio-video performante, doua cabine de traducere simultana, doua Sali de curs si cabinete medicale de specialitate ale echipelor de interventie in comunitate. In curs de avizare.

Reclame